Schoenendoos actie voor schoolkinderen

Vorig jaar is door de vrouwenclub van onze kerk een tiental versierde schoenendozen gevuld met spullen voor schoolkinderen. Samen met 50 000 andere dozen zijn onze dozen uitgedeeld in diverse landen. Dit jaar willen we graag meer schoenendozen inleveren, en vragen gemeenteleden om mee te doen. Inleveren van spullen en dozen kan tot 4 november 2019

De versierde schoenendozen voor de kinderen, worden gevuld met spullen voor school (schriften, pennen, gum, puntenslijper, potloden) en voor verzorging (tandpasta, tandenborstel, zeep). De bedoeling is dat elke doos deze artikelen bevat. Daarnaast, en dit verschilt per doos, leuke dingen als een knuffel, speelgoed, andere verzorgingsartikelen en praktische spullen. Vorig jaar de dozen uitgedeeld in landen als Zambia, Sierra Leone, Togo, Servië, Roemenië, Oekraïne en vluchtelingenkampen op Lesbos.
Dit jaar doen we weer mee, en willen graag nog meer schoenendozen inleveren. Daarvoor vragen we uw hulp als gemeenteleden.
Wat kunt u doen? U kunt zelf als gemeentelid/gezin/familie een schoenendoos vullen, maar we zijn ook heel blij met losse artikelen die u over hebt, en in een schoenendoos kunnen. Door losse artikelen in te verzamelen kunnen we extra dozen vullen. Maakt u zelf een doos vol dan graag aangeven of deze voor een meisje of een jongen is en voor welke leeftijdsgroep 2 tot 4, 5 tot 9 of 10 tot 14 jaar. In de folder zit hiervoor ook een formulier.

Op zondag 13 oktober kunt u een actiefolder meenemen. Daarin staat precies wat er allemaal in een doos kan, en wat niet. In de toren van de kerk, en in gebouw Irene plaatsen we een krat waarin u uw bijdrage kunt doen. Graag zien we uw bijdrage voor 4 november.
Er is een website, https://www.actie4kids.nl/, waar u ook zelf op kunt kijken. Mocht u/jij het gemist hebben Hier is de folder van de actie dit jaar te vinden
De Actie4Kids Schoenendoosactie, die dit jaar voor de 25e keer gehouden wordt, is sinds 1 november 2018 onderdeel van GAiN (Global Aid Network). GAiN is een christelijke hulpverleningsorganisatie en zet zich in voor mensen in nood.
Doe mee, en maak een kind blij met een gevulde schoenendoos
Namens de vrouwenclub,
Geertje Kroon