logo kerk
PKN

Nieuwe berichten (5 april 2020).

Hier vindt je de dienst van zondag 5 april vanaf ongeveer 10 voor 10 https://www.youtube.com/watch?v=Lce6VS1ksnM. Wilt u de dienst thuis volgen en niet (!) naar de kerk komen. Dit mag niet volgens de overheidsrichtlijnen.

Vrijdag was de afscheidsdienst van zuster Nel Kouwen - Leegwater. Zaterdag morgen bereikte onze het droeve bericht dat nu ook Cees Vroegop overleden is.
Op de website is verder een nieuw filmpje van kidsclub Jedidja geplaatst. Ook vindt u op de website een bericht van Stille Week: Stenen op Tafel van OpStap met ook een filmpje.
Hieronder volgt nog een uitgebreid bericht van ds. van den Dool, dat u en jij ook zeker ook even moeten lezen. Gisteren is nog een nieuwe bericht van ontmoetingen met gemeenteleden geplaatst. De dienst van komende zondag on 10 uur is te volgen via het YouTube kanaal van onze predikant www.youtube.com/c/LeonvandenDool. Hier alvast de bloemengroet van 4 april 2020. Ook is er een nieuwe Nieuwsbrief.
In onze kerk zal er rond Pasen op Goede Vrijdag (19:30) en 1e Paasdag (10:00) een live dienst zijn. De gezamenlijke zangdienst op 2e Paasdag vervalt.


Uit de pastorie
Je tekst naar de link...
Online diensten
Afgelopen week kwam er iemand naar mij toe. Hij gaf aan dat hij een afstand voelde om naar de kerk te gaan, en dat hij die stap niet eerder durfde te zetten. Totdat hij via Facebook een post met een videolink zag naar een opname in de kerk. Hij bleef zomaar wat langer kijken dan gedacht en hij werd geraakt door het samenzijn en de -prachtige piano muziek-. Hij kreeg zomaar een verlangen naar de kerk en gemeenschap. Zo kan dat dus gaan. Misschien herken je dat in deze tijd? Ik hoop dat de online diensten een positieve en aangename verrassing mogen zijn. Elke zondagmorgen om tien uur zenden we live uit vanaf het volgende kanaal: www.youtube.com/c/LeonvandenDool. Elke woensdag sturen we een Langedijker Ontmoeting filmpje de wereld in. Wil je niets van dit alles missen, abonneer je dan op het Youtube Kanaal.

Online Bijbelstudies en catechese
Daarnaast is het mogelijk om online bijbelstudies te doen in deze tijd. Dat organiseren we iedere woensdag vanaf 19:30 via de Whatsapp groep -Online Bijbelstudie - https://bit.ly/2X6r0Dm. Voor vragen of aanmelden zonder Whatsapp kunt u contact opnemen met Jacco Huibers mail: jaccohuibers en dan gevolgd door @gmail.com of 06-31003540. Het enige wat u moet hebben is een computer of tablet met webcam en microfoon.
We zijn nu bezig met de 40 dagen tijd vanuit de Tear kalender die uitgedeeld is door de evangelisatie commissie. Na pasen gaan we verder met de 50 dagen tijd na Pasen tot aan pinksteren. Het zijn waardevolle avonden, waarin we plenair en in groepjes de onderwerpen bespreken. U krijgt voordat het begint, de onderwerpen en studie aangeleverd.

De catechese van de groep 12-15 jaar en de belijdenisgroep gaat online door. Het is zelfs zo’n succes dat er de behoefte is om het gewoon door te zetten. Winterwerk of niet, juist nu willen we om elkaar heen staan.

Gemis
Maar wat is het een gemis om elkaar zondag niet in de kerk te zien. Het is en blijft een vreemde gewaarwording om zondag voor een lege kerk te staan en jullie niet te zien. Voor een lege kerk preken is ook heel anders dan in een volle kerk. Ik mis het oogcontact, de knik en het samen-zijn. Dat geldt evenzeer voor het samen zingen, het kindermoment, het gebed voor en na de dienst, het koffiedrinken, en ga zo maar door.

Tegelijkertijd besef ik mij dat er zo veel mensen zijn die al een lange tijd niet naar de kerk kunnen en dit al zo lang moeten missen. Nog meer dan eerder kunnen wij als gemeenteleden ons inleven in het idee hoe vervelend het is als je klaar zit en de kerktelefoon het niet doet of het onhoorbaar is. Er wordt alles aangedaan om het te verhelpen.

We bevinden ons in een vreemde en nare tijd, waarin het lijden ons raakt. Het zij vanwege de eenzaamheid, het gemis om iemand die ons is ontvallen en/of de onzekerheid en spanning en onzekerheid op de werkvloer. Juist in zo’n tijd wordt ons geloof op de proef gesteld en worden we teruggeworpen op onze basis. Ik hoop in dit alles dat we bij God geborgenheid mogen vinden. Dat we weet hebben van een God die dwars door het lijden is gegaan, zodat wij nooit verlaten zouden zijn. Ik hoop dat wij elkaar mogen bemoedigen met woorden van zegen en hoop, en nu juist oog hebben voor de eenzamen en de mensen voor wie de verandering te veel is.

Als het even teveel wordt
Het zou zomaar kunnen zijn dat het thuis, op het werk of in het geloof wat anders loopt dan gehoopt. Ik hoop dat u/jij dat bespreekbaar durft te maken naar mensen die dichtbij staan. Maar soms is het ook fijn om met iemand anders je verhaal, vraag of zorg te delen en samen te bidden. We willen u en jou uitnodigen om dat te doen. De komende tijd ben ik elke woensdag tussen 9:30-11 uur en 15:30-17:00 uur bereikbaar op 06-81899988.
Hoewel een Broeker laatst tegen mij zij dat Broekers geen pastorie-lopers zijn, hoop ik wel dat Broekers pastorie, ouderling en pastoraalteam-bellers zijn! Probeer het eens. Daarnaast staat ook het pastorale team voor u klaar, om met u te bidden en als een luisterend oor, bel gerust op een bepaald moment in de week naar hen toe. Juist nu willen wij er voor elkaar zijn. Als er twee of drie in Mijn naam bijeen zijn ben Ik in U midden. Matteüs 18-20 Deze belofte die Jezus zelf geeft, geldt ook als het verbonden is via telefoon of computer.
Pastoraal team
Uw kunt ook contact opnemen met de gemeenteleden van het pastoraal team. De namen en telefoonnummers vindt u in het kerkblad. Ook kunt u hierover de dominee benaderen.

Gedragen
Graag zou ik willen afsluiten met het beeld van een adelaar, waarover ook wordt geschreven in Psalm 103.

Maar wie hoopt op de HEER krijgt nieuwe kracht:
hij slaat zijn vleugels uit als een adelaar,
hij loopt, maar wordt niet moe,
hij rent, maar raakt niet uitgeput.

(Jesaja 40:31)

Zelfs energieke jonge mensen kunnen terneer geslagen worden en vallen. Maar als we God mogen verwachten stijgen we op tot grote hoogten. Hoe mooi is het beeld dat arenden slechts hun vleugels hoeven uit te spreiden om te vliegen. Het zijn de wind en de thermiek die de arend laat zweven. De wind mogen we zien als een verwijzing naar de Geest van God. In het Hebreeuws is het woord ‘wind´ zelfs geheel identiek aan het woord voor ‘geest’ (roeach). En zou de thermiek, dat is de warmte die opstijgt, niet spreken van de warmte van Gods liefde waar Psalm 103 zo mooi overschrijft. Het is de overvloed en volheid van Gods liefde die ons in deze moeilijke tijd tot steun mag zijn.

Uitleg abonneren YouTube-kanaal
Om te abonneren op een videokanaal moet u ingelogd staan op YouTube met een Google-account.
Open de browser en surf naar www.youtube.com
Klik rechtsboven op Inloggen en log in met een Google-account.
Ga naar: www.youtube.com/c/LeonvandenDool
Klik op de rode knop Abonneren bij het kanaal.
U bent nu geabonneerd op het kanaal en krijgt voortaan mails bij activiteit op het kanaal.


03-04-2020

<< Terug


 


Inloggen

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
Gegevens onthouden         
Wachtwoord vergeten?
Geen account? Meld u aan!

Zondag 07-06-2020


Morgendienst
09:50

Dr. H.A. Post, Veenendaal

Avonddienst
19:00

Zoom jeugddienst Hervormd Broek op Langedijk

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 24 mei 2020
Bekijk hier de laatste nieuwsbrief

Jongerenpagina

Jongerenpagina mei 2020
Bekijk hier de laatste jongerenpagina

Copyright © 2010 - 2020 Alle rechten voorbehouden