Het kruis staat met Pasen buiten

U ziet hier het kruis buiten staan. Normaal heeft het een plaats in de kerk. Het kruis is het symbool van lijden én leven. In deze vreemde en verwarrende tijd, waarin het Coronavirus het leven van iedereen raakt, wordt lijden en leven wel heel tastbaar. Angst en onzekerheid voelen we allemaal. Het verdriet om het verlies van slachtoffers van de Corona is schrijnend. Mensen raken geïsoleerd door de maatregelen om afstand te houden. Alles raakt ontwricht. Iedere dag vraagt om vernieuwde hoop en vertrouwen dat het goed komt.

In de week voor Pasen staat al eeuwenlang het kruis centraal. Hij, Jezus van Nazareth, werd gekruisigd omdat zijn goddelijke werk als bedreigend werd ervaren. Maar zo duister als het leek, bleef het niet! Na de ultieme pijn van zijn lijden en sterven, kwam Hij als Opgestane aan het Licht. De dood was teniet gedaan en daarmee werd het kruis een symbool van overwinning op de dood, nieuw leven en hoop!

Als gemeente willen dit kruis nu niet binnen laten staan. Het moet worden gedeeld, naar buiten ermee. Verbonden met u en met elkaar. Een kruis dat de Kroon is op Gods schepping, in de liefde voor Zijn mensen.
Steekt u gerust een kaarsje / lichtje aan bij het kruis. Een licht dat gedenkt en vooruitziet, troost en bemoedigt. Een licht dat raakt aan uw bestaan. Ja iedere gedachte bij het licht is goed.

De gemeente wil u een heel goed Pasen toewensen. Om straks met Pasen van harte de nieuwe Lente te mogen begroeten. Tijd waarin hoop en vertrouwen op God de dagen verlichten.

11-04-2020

Zondag 01-11-2020