Resultaten rugtasjes-actie voor vluchtelingen op Lesbos

Dag gemeenteleden,
De afgelopen weken hebben we in de kerkdiensten meerdere keren gebeden voor de vluchtelingenkampen. Misschien maakt u zich ook wel zorgen over de mensen in moeilijk omstandigheden. Ook onze gemeente heeft meegedaan aan de landelijke actie om rugzakjes op te halen voor kinderen in kamp Moria op Lesbos. Hier de resultaten rugzak actie voor Lesbos.

De actie is nu afgelopen; Hier nog de toelichting op de actie bij aanvang:

Deze actie is hard nodig. Waar wij met onze kinderen rondom de tafel op de iPad thuis gewoon doorleren en met het speelgoed dat onze kinderen hebben zich redelijk vermaken in en om het huis, is deze tijd in het kamp vooral voor de kinderen erg moeilijk maar ook saai. Kinderen moeten in hun tent blijven waar echt niets te doen is. Naar school gaan was al geen optie, maar nu mogen de kinderen ook niet meer buitenspelen zoals voetballen met een fles of knikkeren met steentjes door Corona.

Hoe fijn is het dan om een mooie rugzak te krijgen, met speeltjes erin, waar je ook nog wat van kunt leren. Want alle kinderen van over de hele wereld willen zich ontwikkelen. Tijd voor onze liefdevolle hulp!

Meedoen?
- Vul een of meerdere rugzakjes (met twee brede banden voor op de rug, geen rugzakje met touwtjes) met 4 of 5 spulletjes voor een jongen, meisje of neutraal. Denk hierbij in de leeftijd 1-3, 4-6 of 7-12 jaar. Houd goed rekening met wat je wel en niet in het tasje mag doen, zie de lijst onderaan dit bericht. Knuffels zijn bijvoorbeeld in verband met hygiëne niet toegestaan!
- De spullen mogen tweedehands zijn, maar moeten er nog wel zo goed als nieuw uitzien.
- De rugzak mag maximaal 2 kilo wegen.
- Hang aan je rugzakje een kaartje met 1-3 (jaar), 4-6, 7-12 Girl of Boy of teken een hartje als het voor beiden is.
- Lever het tasje in bij de daarvoor bestemde container bij de achterdeur van de pastorie. Dit kan tot en met 28 april. Wij zorgen ervoor dat de tasjes gebracht worden naar een centraal inzamelpunt, van Because we care, waarvandaan ze op de post gaan naar Lesbos.

Heeft u niet de mogelijkheid om een tasje te maken? U mag ook geld geven, zodat wij tasjes kunnen maken en eventueel overig geld kunnen doneren. Dit mag in een envelop in de brievenbus van de pastorie. Dit kan tot en met 28 april.

We hopen veel tasjes te ontvangen!

Hartelijke groet,
Miranda en Juliëtte

Voorbeelden van wat in een tasje mag:
1-3 JAAR
Blokken, Duplo, bal, vetkrijtjes, autootje, vliegtuigje, treintje, plastic of houten dieren, vormpjes voor zandtaartjes & ijsvormpjes, schepje, spulletjes om keukentje te spelen, kleurboek, popje, vingerpopjes, poppenkastpoppen, kleine muziek instrumentjes, kleine attributen verkleedkleren zoals een kroontje, blokpuzzel, boekje met alleen plaatjes i.v.m taal.

4-6 JAAR
Puzzel, kwartet, Memory, telraam, spelletjes maar dan de reisversie (let op de leeftijd), bal, popje,
vergrootglas, etui met stiften en/of potloden en puntenslijper + mooi schrift of kleurboek, stickervel, autootje, vliegtuigje, treintje, plastic/houten dieren, Playmobile, kleine muziek instrumentjes, knutselpakketje, uitveegbaar tekenbordje, vouwblaadjes.

7-12 JAAR
Puzzel, kwartet, spelletjes maar dan de reisversie- let op de leeftijd, Uno, kaartspel
bal, vergrootglas, etui met stiften en/of potloden en een puntenslijper + mooi schrift of kleurboek, stickervel, auto, kleine muziek instrumentjes, Playmobil, knutselpakketje,
loombandjes, uitveegbaar tekenbordje, Rubix,
jongleerballetjes, diabolo, dammen, schaken ~ kleine versie, Domino, Lego, punnikwerkje, dobbelstenen, knikkers en een klein voetballertje.

18-04-2020

Zondag 01-11-2020