Kerkdiensten in de vakantietijd (voor vakantiegangers)

Zoals u op de website kunt lezen worden onze ochtenddiensten om 10:00 live uitgezonden. Vanuit uw tent of caravan zijn ze te volgen via YouTube, link voor al onze diensten. Vanaf 5 juli zal het weer mogelijk zijn, voor een deel van de gemeenteleden en vakantiegangers, de ochtenddiensten bij te wonen. Helaas moet hiervoor van te voren opgegeven worden. Vanaf 23 augustus hopen we ook weer om 19:00 avonddiensten te organiseren.

Indien u als vakantiegast een dienst bij ons wilt bezoeken, vragen wij vanwege de beperkte capaciteit of u zich aan wilt melden via een berichtje (Wattsapp of SMS) naar 06-10227376. Hieronder leest u meer informatie.

Extra informatie: Gemeenteleden kunnen zich vanaf maandagmorgen tot vrijdagmiddag aanmelden (liefst via onze Scipio app), of telefonisch op maandag of dinsdag (06-51138676). Mocht er geen plaats zijn dan krijgen deze hier vrijdagavond bericht van.

Praktische informatie
Het adres van onze kerk is Dorpsstraat 72 1721 BM Broek op Langedijk. Om onze kerk met de auto te bereiken moet u de Dorpsstraat van de zuidkant inrijden. U kunt naast de kerk parkeren.

De Bijbellezing is uit de Herziene Statenvertaling (wilt u meelezen, neem dan nu uw eigen bijbel mee). We gebruiken normaal de nieuwe psalmberijming, de oude gezangen (bundel 1938) en de bundel Op Toonhoogte van de HGJB. Voor de zang is er een band en zijn er sollisten. Helaas mag nu niet meegezongen worden. In juni zijn er projectieschermen in de kerk aangebracht; hier zijn de teksten op te lezen.

Op dit moment wordt er tijdens de dienst niet gecollecteerd.

Vanaf zondag 2 augustus is er weer Op-Stap de kindernevendienst voor de jongste groepen van de basisschool. De kinderen worden hiervoor tijdens de dienst uit de kerk opgehaald en komen na de preek weer terug.

U/jij bent van harte uitgenodigd om in de vakantie onze diensten bij te wonen.

Extra regels:
Wie wel en wie niet (Richtlijnen RIVM)
- Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius.
- Heeft u ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijven ook huisgenoten thuis. Als u 24 uur lang geen klachten heeft gehad, mag u weer naar de kerk komen.
- Behoort u tot de risicogroepen: blijf dan thuis.
- In principe is er geen leeftijdsgrens aan het bezoek verbonden. Belangrijk is dat men niet ziek is of bovenstaande verschijnselen heeft.
- De richtlijnen van het RIVM laten vooralsnog geen ruimte om gemeenteleden, anders dan eigen gezinsleden, met de auto te halen en te brengen voor de erediensten.

Ontvangst
- Er zijn strepen in de toren aangebracht om de 1,5 meter afstand aan te geven.
- We maken geen gebruik van de garderobe; een ieder neemt zijn jas mee in de kerk.
- Handen schoonmaken met reinigingsgels bij binnenkomst.

Binnenkomst, plaatsen zoeken en vertrek
- De koster en de notabelen zorgen voor de logistiek in de kerk; zij begeleiden de gemeenteleden naar hun plaats(en). De plaatsen worden toegewezen van achteren naar voren. Het is niet mogelijk om zelf een plek te kiezen.
- Het uitgaan van de kerk zal van voor naar achter geschieden. De predikant, ouderling van dienst of dienstdoende notabel zal hier aan het eind van de dienst leiding aan geven. Vriendelijk verzoek om op uw plaats te blijven zitten totdat u de kerk mag verlaten.

Overige
- De diensten worden met de nieuwe PTZ-camera’s opgenomen en worden uitgezonden op Youtube. Wij maken geen close-up van toehoorders en filmen de mensen zoveel mogelijk van achteren. Mocht u niet in beeld willen komen kunt u plaatsnemen op de bovenkamer (trap omhoog de toren) of onder het orgel.
- In uitzonderingssituaties is het toilet beschikbaar in gebouw Irene.
- Tijdens de dienst moeten de deuren open blijven in verband met de ventilatie.

Tijdens de vakantie zijn er de volgende voorgangers.
5 juli (10:00): Ds. L.L. van den Dool
12 juli (10:00): Ds. Bergshoeff, Scherpenzeel
19 juli (10:00): Ds. A. Christ, Katwijk aan Zee
26 juli (10:00): Ds. G.F. Smaling, Oestgeest
2 augustus (10:00): Dhr. J.W. v.d. Kamp, Beverwijk
9 augustus (10:00) Ds. L.L. van den Dool (Voor de dienst vanaf 9:45 samen zingen op het kerkplein)
16 augustus (10:00): Ds. D. Verboom, Rijnsburg
23 augustus (10:00): Ds. L.L. van den Dool
23 augustus (19:00): Prof. Immink, Driebergen
30 augustus (10:00): Ds. L.L. van den Dool
30 augustus (19:00) Ds. W..L. Dekker, Kampen

Meer informatie, over bijvoorbeeld het thema, of over een dienst op een andere datum, is te vinden in de agenda op onze nieuwe website.
https://www.hervormdbol.nl/. Klikt u in die agenda op een datum dan verschijnt aanvullende informatie.

20-06-2020

Zondag 09-08-2020