Bezoek onze kerkdiensten als gast

Zoals u op de website kunt lezen worden onze ochtenddiensten om 10:00 en 19:00 uur live uitgezonden. Ze zijn ze te volgen via YouTube, link voor al onze diensten. Inmiddels is het weer mogelijk voor gemeenteleden en gasten om de diensten bij te wonen (samen maximaal 30). Hiervoor moet van te voren opgegeven worden.

Indien u als gast een dienst bij ons wilt bezoeken, vragen wij vanwege de registratie verplichting of u zich aan wilt melden via een berichtje (Wattsapp of SMS) naar 06-51138676.

Extra informatie: Gemeenteleden kunnen zich vanaf maandagmorgen tot vrijdagmiddag aanmelden (liefst via onze Scipio app), of telefonisch op maandag of dinsdag (06-51138676). We kunnen dan ook kijken of in de ochtenddienst de capaciteit (bij 1,5 m afstand), ook rekening houdend met gasten die zich hebben aangemeld, niet overschreden wordt.

Praktische informatie
Het adres van onze kerk is Dorpsstraat 72 1721 BM Broek op Langedijk. Om onze kerk met de auto te bereiken moet u de Dorpsstraat van de zuidkant inrijden. U kunt naast de kerk parkeren.

De Bijbellezing is uit de Herziene Statenvertaling (wilt u meelezen, neem dan nu uw eigen bijbel mee). We gebruiken normaal de nieuwe psalmberijming, de oude gezangen (bundel 1938) en de bundel Op Toonhoogte van de HGJB. Voor de zang is er een band en zijn er sollisten. Helaas mag in de diensten nu niet meegezongen worden. In juni zijn er projectieschermen in de kerk aangebracht. Hier zijn de teksten op te lezen.

Op dit moment wordt er tijdens de dienst niet gecollecteerd, maar hangen er collectezakken bij de uitgang.

Vanaf 18 oktober is er elke twee weken Op-Stap de kindernevendienst voor de jongste groepen van de basisschool. De kinderen worden nu direct in gebouw Irene verwacht. Hier is dan ook gelijktijdig de oppasdienst. In de andere weken is er (bij maar 30 toegelaten aanmeldingen) geen oppasdienst.

U/jij bent van harte uitgenodigd om in de vakantie onze diensten bij te wonen.

Extra regels:
Wie wel en wie niet (Richtlijnen RIVM)
- Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius.
- Heeft u ook koorts en/of benauwdheid? Dan blijven ook huisgenoten thuis. Als u 24 uur lang geen klachten heeft gehad, mag u weer naar de kerk komen.
- Behoort u tot de risicogroepen: blijf dan thuis.
- In principe is er geen leeftijdsgrens aan het bezoek verbonden. Belangrijk is dat men niet ziek is of bovenstaande verschijnselen heeft.
- De richtlijnen van het RIVM laten vooralsnog geen ruimte om gemeenteleden, anders dan eigen gezinsleden, met de auto te halen en te brengen voor de erediensten.

Ontvangst
- Er zijn strepen in de toren aangebracht om de 1,5 meter afstand aan te geven.
- We maken geen gebruik van de garderobe; een ieder neemt zijn jas mee in de kerk. In verband met ventilatie kan het fris zijn in de kerk.
- Handen schoonmaken met reinigingsgels bij binnenkomst.
- Bij het ingaan en uitgaan van de kerk dient u/jij in de huidige situatie een mondkapje te dragen.

Binnenkomst, plaatsen zoeken en vertrek
- Om voldoende afstand te bewaren is bij de helft van de banken aangegeven dat deze niet gebruikt mogen worden. In de banken zelf is het ook de bedoeling om voldoende afstand te houden. U/jij kunt zelf een plaats opzoeken.
- Het uitgaan van de kerk zal van voor naar achter geschieden. Vriendelijk verzoek om op in uw bank te blijven totdat er voldoende ruimte is in het gangpad.

Overige
- De diensten worden met de nieuwe PTZ-camera’s opgenomen en worden uitgezonden op YouTube. Wij maken geen close-up van toehoorders en filmen de mensen zoveel mogelijk van achteren. Mocht u niet in beeld willen komen kunt u plaatsnemen op de bovenkamer (trap omhoog de toren) of onder het orgel.
- In gebouw Irene ook op het kerkplein zijn toiletten beschikbaar. Hier is ook de kinderopvang. Na de dienst kan hier normaal een kopje koffie of thee gedronken worden en over de dienst worden nagepraat; bij het maximum van 30 aanwezigen is dit waarschijnlijk nu niet het geval. De zaal is ruim genoeg om voldoende afstand te houden.
- Tijdens de dienst moeten de deuren open blijven in verband met de ventilatie.

Meer informatie, over bijvoorbeeld het thema, of over een dienst op een andere datum, is te vinden in de agenda op onze nieuwe website.
https://www.hervormdbol.nl/. Klikt u in die agenda op een datum dan verschijnt aanvullende informatie.

Versie 17 oktober 2020

20-06-2020