Schoenendoos actie voor schoolkinderen (opbrengst 47 dozen)

Beste gemeenteleden,
Op 11 november konden we 47 dozen naar het inzamelpunt brengen. Fantastisch, een heel mooi resultaat. Zelfs meer dan vorig jaar. Iedereen die heeft bijgedragen, namens de organisatie heel hartelijk bedankt. Waarschijnlijk worden de gevulde schoenendozen van onze kerk uitgedeeld aan vluchtelingen kinderen op Lesbos.

Oude tekst:

Vorig jaar hebben wij als gemeente bijna 40 versierde schoenendozen gevuld met spullen voor school (schriften, pennen, gum, puntenslijper, potloden), voor verzorging (tandpasta, tandenborstel, zeep) en leuke dingen als een knuffel, speelgoed, andere verzorgingsartikelen en praktische spullen. Samen met 50.000 andere dozen zijn onze dozen uitgedeeld in landen als Zambia, Sierra Leone, Togo, Servië, Roemenië, Oekraïne en vluchtelingenkampen op Lesbos.

Dit jaar doen we weer mee, en willen graag opnieuw schoenendozen inleveren. Daarvoor vragen we uw hulp als gemeenteleden. Wat kunt u doen? U kunt zelf als gemeentelid/gezin/familie een schoenendoos vullen, maar we zijn ook heel blij met losse artikelen die u over hebt, en in een schoenendoos kunnen. Door losse artikelen in te zamelen kunnen we extra dozen vullen.

Inmiddels zijn er al meer dan 30 gevulde dozen ingeleverd (1 november). Daarnaast zijn er ook veel losse artikelen ingeleverd, zodat we deze week nog meer dozen kunnen vullen. Na het weekend gaan ze dan door naar het inzamelpunt.

Op zondag 11 oktober kunt u een actiefolder meenemen. Daarin staat precies wat er allemaal in een doos kan, en wat niet. In gebouw Irene staat inmiddels een grote doos waarin u uw bijdrage/spullen kunt doen. Graag zien we uw bijdrage voor 1 november. Er is een website, https://schoenendoosactie.nl/, waar u ook zelf op kunt kijken. De Actie4Kids Schoenendoosactie, die dit jaar voor de 26e keer gehouden wordt, is sinds 1 november 2018 onderdeel van GAiN (Global Aid Network). GAiN is een christelijke hulpverleningsorganisatie en zet zich in voor mensen in nood.
Doe mee, en maak een kind blij met een gevulde schoenendoos!

Namens de vrouwenclub,
Geertje Kroon
(Voor vragen of ophalen van dozen/losse spullen kunt u met Geertje contact opnemen: 072 5614439)

08-10-2020